Workshop Reisfotografie

Reisfotografie: Maak de Mooiste foto´s van je Mooiste reis!

Op reis gaan is prachtig, maar het terugkijken van de herinneringen is minstens zo fijn. Wil je jouw indrukken levendig houden en echt mooie foto´s maken, dan helpt een workshop reisfotografie daarbij. Zodat je niet achteraf verzucht "in het echt was het mooier", maar met trots terugkijkt op de unieke momenten van je reis.

Reisfotografie een zeer breed begrip. Tijdens deze workshop staan we stil bij de belangrijkste aspecten. Dit doen we zowel in de natuur als in de stad. Leer hoe je jouw camera optimaal kunt gebruiken. Compositie, diafragma en sluitertijden zijn na het volgen van deze workshop geen geheim meer voor je. Maar ook, wat neem ik mee en hoe bouw ik een reisreportage op, komen aan bod.

Kosten € 70,- .

Alvast enkele tips:

  1. Maak detailfoto´s. De mooiste herinneringen zitten in de details.
  2. Maak gebruik van een ander perpectief. Fotografeer een onderwerp eens van laag bij de grond (kikkerperspectief), of zet je camera in een stad eens op de grond.
  3. Portretfotografie, neem de tijd. Vraag of je de foto mag maken, laat de foto zien aan de persoon (lang leve de digitale fotografie). Neem hierna de echte foto, de persoon zal nu meer ontspannen zijn en geen pose meer aannemen. Straatportretten vervelen nooit.
  4. Maak gebruik van het fotografen-halfuurtje. Tijdens de zonsopkomst en zonsdondergang heb je het mooiste licht. Hét moment om te spelen met licht.
  5. Breng dynamiek in je foto´s. Dynamiek en beweging maken een foto spannend. Wacht niet tot iedereen uit beeld is, voorkom het ansichtkaart-effect.
  6. De regel van derden. Verdeel je beeld met vier denkbeeldige lijnen (2 x horizontaal en 2 x vertikaal). Probeer nu eens je onderwerp op een van de snijvlakken van de lijnen te zetten. Kortom: zet je onderwerp nu eens 1/3 rechts of links in beeld en niet altijd maar alles in het midden.
  7. Zet de Horizon niet in het midden. Maar zet deze eens helemaal onderin bij een mooie wolkenlucht.
  8. Neem zip-bags mee in je fototas. Deze beschermen je fotospullen perfect tegen stof, zond en vocht. 

 


Animaties uitschakelen