Wie gingen er mee, voor werk ik?

Opdrachten gedaan voor o.a.:

- Terra Travel & Baobab reizen - Fox Reizen - Natures Gift - Doen & Co

- Natuurfotoworkshop.nl - ING - Van Ede & Partners - Pompestichting

- Involve - Drukkerij Malden - Rijk Zwaan zaadteelt - van Vliet advocaten

- Provincie Noord Brabant - Universiteit Nijmegen - Artifex - Museumkaart - etc.

Eerdere deelnemers van MooiWandelen vertellen over hun ervaringen. Wil je ook je ervaring delen? Stuur je verhaal naar jorrit@mooiwandelen.nl.

Jolanda B. deed mee aan een workshop natuurfotografie in de Blaauwe Kamer, Wageningen. 'Even een bedankje voor de leuke en leerzame excursie van zaterdag. 
Echt een paar nuttige en geinige dingen geleerd ook al fotografeer ik al een
tijdje. Knap hoe je op een vlotte en inspirerende manier zowel de beginnende als
gevorderde fotograaf aandacht en inspiratie weet te geven! Succes met je boeiende werk.'

C. deed mee aan een workshop natuurfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen, okt. 2014. "Ik wilde je nog even extra bedanken voor de leerzame cursus afgelopen zondag in de AWD. Ik heb weer erg genoten van de wandeling en het fotograferen! Het afgelopen jaar heb ik erg weinig gefotografeerd (een soort van 'dipje' ofzo) en deze cursus heeft mij weer een steuntje in de rug gegeven om er straks weer lekker op uit te gaan om te struinen in de duinen. Vooral nu de hertenbronst begint in de AWD zal ik er weer vaker op uit gaan om de bronstsensatie vast te leggen. Bedankt en wie weet tot ziens!"

M.C. Bennaard deed mee aan een workshop reisfotografie in Amsterdam, sept. 2014. 'Wat een inspirerende dag. Het begon met een korte uitleg over de instellingen van de camera. Zo duidelijk uitgelegd met voorbeeldfoto’s dat ik het nu eindelijk begrijp en niet meer alleen met de automatische instelling zal werken .Daarna het vondelpark in om te experimenteren. Tussendoor veel tips en trucs gekregen om mooie foto’s te maken.Ook was er voor iedereen persoonlijke aandacht. het heeft mij in elk geval gemotiveerd om weer vaker met mijn camera op pad te gaan. En ik ga ook zeker nog een workshop volgen bij Jorrit.'

Hella v. D. deed mee aan een workshop natuurfotografie in de tuinen van Paleis Soestdijk, aug. 2014. 'Ik heb genoten van de workshop natuurfotografie in de tuinen van Paleis Soestdijk afgelopen zondag. Eerst een korte uitleg van de basisinstellingen en daarna het park in. Zelfs tijdens de heftige regenbui kreeg indereen aandacht en diverse tips. Maar toen de zon doorbrak gingen we regelmatig op de knieen voor de close ups van de kleinste padestoelen. Zelfs met mijn kleine compacte camera met nieuw opgedane kennis erg mooie foto's gemaakt.'

Henk N. deed mee aan een workshop natuurfotografie de tuinen van Paleis Soestdijk, juli 2014.  'De workshop was in één woord fantastisch! Ik fotografeer al vele jaren, maar deze cursus was een topper en ik heb bijzonder veel geleerd. Dankzij de geduldige en deskundige Jorrit Bolhuis heb ik mijn (pas nieuwe) camera veel beter leren kennen.'

Paul de K. deed mee met een workshop avond- en nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival, jan. 2014. 'Zelf kijk ik terug op een zeer leuke avond. Alleen al het feit dat je met een groep mensen bij elkaar bent met dezelfde hobby waarmee je je ervaringen kan uitwisselen was leuk. De theorie was compleet en gelukkig niet de diepgaand omdat ik zelf vind dat je bij dit soort workshops de onderliggende theorie voor een groot deel zou moeten weten. Toch altijd wel weer goed om het even snel op te halen en je combineerde het mooi met voorbeeld foto's en compositie tips. De tips en trucs voor avondfotografie waren voor mij zeker aanvullend en leuk dat je direct je vraag kon stellen en na een korte en heldere uitleg kon toepassen. Alles bij elkaar een zeer leuke avond en zeker een aanzet om vaker 's avonds te gaan fotograferen. Dank!

Niels D. deed mee met een workshop avond- en nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival, jan. 2014. 'Gave workshop waarin we met een leuke groep nachtelijk Amsterdam op de plaat hebben gezet. Veel geleerd en de tijd kunnen nemen en aandacht gekregen om de foto’s zo te krijgen zoals ik ze wilde maken. Goeie tips van Jorrit gekregen die ze nog een stukje mooier maakten.

Nina en Jaap deden mee met een workshop avond- en nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival, jan. 2014. Wij vonden de workshop avond- en nachtfotografie erg leuk! We hebben veel geleerd en het was heel gezellig. Wat we ook leuk vonden is dat de workshop echt voor iedereen is! Of je nou wel of niet veel van fotografie afweet, je sluit de workshop af met een hoop extra kennis/ervaring!

Familie Robben wandelde in April 2013 mee met een bijzondere natuurwandeling in de Millingerwaard: Ik heb van de groep alleen maar positieve reacties gekregen voor de wandeltocht. Mede door jou enthousiasme, de mooie omgeving en het fantastische weer was het een mooie belevenis welke nog vaak herinnerd zal worden. Onze complimenten, we hadden geen beter keuze kunnen maken.

Maandelijkse wandeling met van Ede & Partners Arnhem (maart 2013)

- De wandeling gisteren vond ik zeer speciaal. Inspirerend de omgeving, de mensen, jouw informatie én natuurlijk de 'heer' of 'mevrouw' Bever te zien.......
 
- Dankjewel Jorrit voor deze geweldige mooie foto. Zo dichtbij zag ik hem niet. Het was een mooie wandeling. Ik heb ervan genoten. En van het hele gezelschap.
Tot een volgende keer.
 
- Ik heb erg genoten van de wandeling, jouw toelichting op je werk en natuurlijk de bever. Het was lang geleden dat ik zulke bijzondere fauna zag.

Enkele reactie van de workshops avond- en nachtfotografie van dec 2012 en jan 2013:

- Ik vond het erg leuk om met de groep van zaterdagavond door Amsterdam te lopen. Je hebt op een aantal plekken waardevolle tips gegevenwaardoor ik daar andere composities heb gemaakt.

- Nogmaals wil ik je heel erg bedanken voor de fantastische workshop die je zaterdagavond hebt gegeven. Super om een keer met een èchte fotograaf op stap te zijn geweest. Heel leerzaam!

- Ik heb zeker genoten van de cursus!!

Margreet Borgman ging mee op een workshop reisfotografie. "Mijn grote hobby is fotograferen op reis, maar puur technisch gezien weet ik er veel te weinig van. Daarom was het zo goed eens een workshop reisfotografie te doen met Jorrit.
Hij vertelt met veel enthousiasme over de effecten van diafragma, sluitertijden, standpunten etc. Maar vooral het fotograferen in de natuur en in de stad die dag gaf mij het inzicht om veel beter de logica te begrijpen en er ook echt op te reageren. Zo leer je het 't beste en onthoud je het ook echt! Zeer aan te bevelen..." (01-04-'12)

Volkert Boers wandelde met MooiWandelen.nl door de Millingerwaard.
“Jorrit weet op een leuke en ongedwongen manier dingen te vertellen over de natuur en dieren. Tijdens het wandelen kon ik daardoor goed ontspannen. Terwijl de gids het woord deed, kon ik in alle rust de natuur in me opnemen. Hoogtepunt was wel beverburchten. Ik ben erg positief en het maakt je hoofd lekker leeg!”

Trudy van den Berg wandelde met Mooiwandelen.nl door de Millingerwaard.
"Ik heb genoten, kwam ook enthousiast thuis. Vertelde mijn zoon en die reageerde gelijk met, kunnen wij vanuit de scouting ook een keer met hem mee? Het grappige is dat ik merkte dat ik het ook wel leuk zou vinden om met zo'n groepje een paar keer steeds naar een andere plek te gaan om te wandelen. Ik vond het leuk dat er ruimte was voor het maken van foto's, voor het stellen van vragen en toch ook weer rustig doorlopen. Wat mij betreft was het tempo heel goed. Dus, als je weer een andere tocht gaan maken, hoor ik het graag." 

 


Animaties uitschakelen